Ik vind veel onderwerpen en thema’s interessant om bij te houden, maar ik heb zo mijn voorkeuren: (cultuur)geschiedenis, kunst, literatuur en kerk. Ik heb aardig wat afgereisd en voel ik me thuis in verschillende talen, waaronder het Spaans. Toen ik met manlief en een groep vrienden in juni 2014 een reis maakte van Sint Petersburg naar Moskou, vond ik het leuk een beginnerscursusje Russisch te volgen aan boord van de Andrei Rublev.  До́брый день! Overigens is het daarbij gebleven.

Na mijn middelbare school volgde ik een opleiding voor secretaresse en ging bij een bedrijf werken. Omdat ik me meer dan gemiddeld voor talen, culturen en geschiedenis interesseerde, solliciteerde ik naar een vacature op de buitenlandredactie van het Reformatorisch Dagblad. Ziedaar, ik werd aangenomen en ik heb heel lang bij deze krant gewerkt. Ik ging schrijven! Het was de periode van glorieuze journalistiek: geen internet, geld in overvloed en aan abonnees en lezers geen gebrek. Heerlijke tijd. Ik genoot met volle teugen. Als groentje versloeg ik de verkiezingen in Spanje, later bezocht ik het vaderland van de toen nog hier onbekende Máxima Zorreguieta, trok ik naar het rampgebied van Mitch in Midden-Amerika en dook ik in de diepten van de Balkan. Daarvan deed ik dan verslag in uitbundig lange verhalen of in een serie korte. Op die manier bouwde ik een aantal specialismen op, waaronder Latijns-Amerika. Ik leerde Spaans en behaalde in deeltijd mijn doctoraal geschiedenis in Utrecht. Op een gegeven moment kreeg ik het dossier royalty erbij. Op die manier kwam ik te weten hoe oranjegezind mijn eigen land is en hoe een monarchie in elkaar steekt.

Na vele jaren waagde ik de sprong naar de bijlagenredactie van het Nederlands Dagblad, waar ik onder meer portretinterviews en reportages heb geschreven. In 2012 ging ik werken op de communicatieafdeling van CGMV, een kleine christelijke vakorganisatie. Daar schrijf ik onder meer webteksten en artikelen voor het ledenmagazine Clink.

In mijn vrije tijd ben ik freelancer en schrijf ik incidenteel recensies. Voor de hulporganisatie Kom over en help ging ik op reportage naar Armenië en Bulgarije. Ook volgde ik drie jaar de basisopleiding schrijven bij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Hier en daar doe ik vrijwilligerswerk. Behalve de pen hanteer ik (af en toe) ook het penseel.

Ik ben getrouwd met Herman (drie kinderen, twee schoonzoons, een schoondochter, zes kleinzoons).

2015 Marie 23 Foto, gemaakt door Eljee, 2015

IMG_0001 - kopie

 Atelierportret, gemaakt door Margot Bach, 18 december 2014.

 

Reageren is niet mogelijk.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.