‘U bent zo lang,’ merkte ze op en hield haar hoofd schuin.
‘Nou,’ zei ik grinnikend, ‘de schoenen maken me nog een paar meter langer, maar inderdaad, ik ben lang.’
De koningin keek naar beneden naar de zwarte schoenen van Jimmy Choo die ik droeg. Ze schudde het hoofd.
‘Die schoenen zitten niet lekker, neem ik aan?’ zei ze. Ze gebaarde met enige frustratie naar haar eigen zwarte pumps.
Ik bekende de koningin dat mijn voeten pijn deden. Zij bekende dat de hare ook pijn deden. We keken elkaar aan met dezelfde uitdrukking op ons gezicht, zo van, wanneer komt er nu eindelijk eens en een einde aan dat rondhangen met wereldleiders? En ze lachte stralend. (…) Ik legde hartelijk een hand op haar schouder.
Uit: Becoming. Mijn verhaal, Michelle Obama, 2018.

Aan dit fragment uit de autobiografie van voormalig First Lady moest ik denken toen Melania Trump uit het vliegtuig stapte en naast de hertogin van Cornwall schreed, en later naast de queen haar opwachting maakte. Op onvoorstelbaar hoge schoenen, naar verluidt Manolo Blahnik BB-pumps die over de toonbank gaan voor 665 dollar per paar, schoenen waarop Michelle Obama zich, vermoed ik, niet had kunnen voortbewegen. Melania met haar catwalk-ervaring, kan dat wel.

Trouwens, ook pumps van Jimmy Choo zijn  niet goedkoop…

Over voormalig First Lady Michelle Obama (de 44e First Lady) houd ik presentaties voor clubs en verenigingen – ik plaats op de historische lijn van enkele opvallende voormalige First Ladies van Amerika. En maak ook een uitstapje naar de actualiteit. Neem contact op via het contactformulier en je krijgt antwoord.

 

Reageren is niet mogelijk.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.